van der Horst

24H Spa: Bijna 70 wagens verwacht op de testdag volgende week

Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
Met nog een maand te gaan voor de start van de 24 Hours of Spa zijn de voorbereidingen voor de etmaalrace al in volle gang. Volgende week dinsdag is op het circuit van Spa de officiële testdag voorzien, een unieke gelegenheid om de teams aan het werk te zien. De voorlopige inschrijvingslijst telt bijna 70 wagens, naast de teams die de ganse Blancpain GT Series Endurance Cup betwisten hebben zich nog enkele additionele teams ingeschreven vooral uit Groot-Brittannië gezien er het weekend er op een manche van het Brits GT kampioenschap gepland staat op het Ardense circuit.
Belgian Audi Club Team WRT brengt niet minder dan vijf Audi R8 LMS mee, maar de kroon wordt gespannen door AF Corse dat naar de Ardennen afzakt met negen bolides, vijf 488 en vier 458. Kessel Racing tekent dan weer present met vier Ferrari’s. Uitkijken is het zeker naar Emil Frey Racing dat voor de eerste maal twee Jaguar’s inzet met aan het stuur van een van beide wagens niemand minder dan Markus Palttala, vorig jaar nog winnaar in Spa.

De testsessies vinden plaats van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00. De toegang voor het publiek is gratis.

Foto: Blancpain GT seriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op donderdag 30 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testday Spa 24 Hours.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons