van der Horst

24H Spa: BMW domineert ook na 12 uur

#50 BMW M4 GT3 - Rowe Racing
#50 BMW M4 GT3 - Rowe Racing
BMW en de 24 Uur van Spa, het is een geslaagd huwelijk. De Duitse constructeur mikt op een 25ste overwinning in de Ardennen en heeft nog beide M4 GT3 in de strijd. Meer nog: de twee bolides bezetten na twaalf uur de eerste twee posities. Maxime Martin (#95 Beechdean AMR Aston Martin) is de beste Belg in de race op de vijfde plek.
Het twaalfde wedstrijduur betekende ook het startschot voor de technische pitstops van vier minuten. Zes zegekandidaten hebben die al achter de rug: de #6 Lamborghini van K-Pax Racing, beide Ferrari van Iron Lynx (#51 en #71), de #38 Jota McLaren, de #47 KCMG Porsche van Laurens Vanthoor en de 911 GT3 R van EMA Motorsport met startnummer 74.

Door de pitstop uit te voeren tijdens een Full Course Yellow-situatie, bevinden die deelnemers zich echter nog altijd in dezelfde ronde van de leiders, op uitzondering van de Lamborghini. In theorie dus een voordeel, al zal de concurrentie misschien beter voor de dag komen in de slotfase van de wedstrijd door later remmen te wisselen.

In het kamp van WRT heerst ongerustheid, want Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde slagen er maar niet in om opnieuw in dezelfde ronde van de koplopers te raken. De #32 Audi kreeg tot overmaat van ramp een straf van vijftien seconden vanwege een te korte benzinebevoorrading. Valentino Rossi maakte in de #46 Audi contact met een Mercedes en verloor eveneens een ronde.

HRT leidt de Silver Cup met de #4 van het viertal Love-Fittje-Valente-Bird, dat even zelfs helemaal bovenaan het algemene klassement te vinden was. Sarah Bovy en haar vrouwelijke collega's (#83 Iron Dames Ferrari) domineren de Gold Cup, terwijl Alessio Picariello en teamgenoten nog altijd leiden in Pro-Am met de Porsche van Herberth Motorsport. Walkenhorst is onklopbaar in de Bronze Cup met de BMW M4 GT3.

Foto: SRO  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons