van der Horst

24H Spa: BMW duelleert met Mercedes op zondagmiddag

#88 Mercedes-AMG GT3 - Akkodis ASP
#88 Mercedes-AMG GT3 - Akkodis ASP
Stevenen we af op een tweestrijd in de 24 Uur van Spa 2022? Op vijf uur van het einde lijken BMW en Mercedes, en meer bepaald de #98 Rowe Racing M4 GT3 en de #88 Akkodis ASP Mercedes-AMG GT3, de meeste snelheid in huis te hebben. Door opeenvolgende neutralisaties ligt de volledige top 10 wel op een zakdoek van elkaar.
De grootste wijziging van de afgelopen uren is het wedstrijdbeeld in de Pro Am-categorie. Alessio Picariello zag hoe zijn Porsche van Herberth Motorsport van het toneel verdween nadat teamgenoot Niki Leutwiler van de baan was getikt. Even later was het zelfs helemaal einde verhaal voor de man uit Charleroi: als gevolg van die aanrijding brak een wiel af.

De leidersplaats kwam zo in handen van de #188 McLaren van Garage 59, maar lang duurde dat mooie liedje niet. Miguel Ramos werd in de vangrail gekatapulteerd door de #93 Sky Tempesta Mercedes. En dus diende een nieuwe leider zich aan: de #52 AF Corse Ferrari van onze landgenoot Louis Machiels.

Ondertussen is de race al een halfuur geneutraliseerd om de schade aan de vangrails te herstellen.

In de spits van het peloton maken BMW, Mercedes, Porsche, Ferrari, McLaren en Aston Martin in principe nog kans op de overwinning en het podium. Toch lijken vooral die eerste twee merken de bovenhand te kunnen nemen op de concurrentie.

Na een rampzalige editie heeft Audi toch de leiding in handen in de Silver Cup, met de #99 Attempto Racing van Zug-Puhakka-Schöll-Aka. Sarah Bovy (#83 Iron Dames Ferrari) blijft standhouden in de Gold Cup en Walkenhorst blijft de sterkste in de Bronze Cup.

Foto: Geert Franquet



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons