van der Horst

24H Spa: BMW pakt volle pot na zes uur

#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
BMW heeft de eerste zes uur van deze editie van de 24 Hours of Spa als leider afgesloten. Nicky Catsburg, Augusto Farfus en Nick Yelloly (#98 Rowe Racing) kwamen namen net op tijd de koppositie over van Antonio Fuoco, Daniel Serra en Davide Rigon (#71 Iron Lynx - Ferrari), die wel opnieuw de leiders in de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe worden.
Ferrari sloeg de strategische bal net mis in Francorchamps, door exact na zes uur wedstrijd de pitlane te moeten opzoeken met de #71 van Antonio Fuoco, Daniel Serra en Davide Rigon. De achtervolgende BMW telde slechts enkele tiende van een seconde achterstand en greep dus de leidersplaats voor het einde van de ronde.

#71 Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
#71 Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Antonio Fuoco, Daniel Serra en Davide Rigon (#71 Iron Lynx - Ferrari) voeren wel opnieuw de tussenstand in het kampioenschap aan, al staan ze op gelijke hoogte met Daniel Juncadella, Raffaele Marciello en Jules Gounon (#88 Akkodis ASP Mercedes). De polesitters lagen derde na zes uur racen in de Ardennen. De Ferrari-rijders hebben dit seizoen al een race gewonnen en nemen op die manier het voordeel.

Charles Weerts en Dries Vanthoor, samen met Kelvin van der Linde (#32 WRT Audi) winnaars van de openingsrace in Imola, scoorden geen punten na zes uur. Het Belgische team koos voor dezelfde geslaagde strategie die de Mercedes van GruppeM even naar de spits bracht, maar een leegloper - of wat u had u gedacht - sloeg de R8 terug naar de dertiende plaats.

Broer Laurens Vanthoor is de beste Belg na zes uur. Met zijn #47 Porsche van KCMG bevindt hij zich op de zevende plek in de tussenstand.

In de Silver Cup gaat de leidersplaats naar de Audi R8 LMS van WRT bestuurd door Jean-Baptiste Simmenauer, Benjamin Goethe en Thomas Neubauer. De Gold Cup gaat naar de HRT Mercedes van Arjun Maini, Gabriele Piana, Florian Scholze en Hubert Haupt. In Pro-Am leidt Alessio Picariello samen met Nico Menzel, Stefan Aust en Niki Leutwiler. Walkenhorst BMW heeft tot slot de leiding vast in de Bronze Cup.

Foto's: Vincent Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons