van der Horst

24H Spa: Bomvol startveld met meer dan 35 Pro-wagens

start 2016 BEC 24 Hours of Spa
start 2016 BEC 24 Hours of Spa
De Total 24 Hours of Spa 2017 lijkt de goede lijn van de afgelopen jaren zonder meer door te trekken. Voor de 69e editie van de Ardeense etmaalrace worden er meer dan 65 wagens verwacht waaronder meer dan 35 deelnemers in de Pro-categorie. De professionalisering van de wedstrijd zet zich dus verder en dat staat in schril constrast met de slechts zeven Am-entries - waarvan twee in Groep N. De volledige deelnemerslijst kan u lager op deze pagina aantreffen.
  • Powercars
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Zoals gemeld is de Pro-Cup in de 24 Hours of Spa rijkelijk gestoffeerd. Ferrari, Bentley, Audi, BMW, Porsche, Lamborghini, Mercedes, Jaguar (Emil Frey), Nissan en McLaren tekenen allemaal present, terwijl we dankzij een deelname in Pro-Am ook Aston Martin aan de start zien op 29 juli. De laatste jaren domineerden steevast de Duitsers in de Ardennen; komt daar dit jaar verandering in?


Pitlane ambiance
Pitlane ambiance
Toch is het contingent aan wagens van bij onze Oosterburen niet te miskennen. Mercedes is vertegenwoordigd door maar liefst dertien bolides, terwijl Audi met tien exemplaren van de R8 ook heel wat ijzers in het vuur heeft. Ook zustermerk Lamborghini is goed belichaamd, met eveneens tien Huracán's, terwijl het Steigerende Paard 11 488's achter zijn naam krijgt.


Aston Martin Brussels - Aston Martin Vantage V12
Aston Martin Brussels - Aston Martin Vantage V12
De Belgische driekleur wordt vertegenwoordigd door 17 verschillende rijders, waarbij Belgian Audi Club Team WRT en Speedlover de enige teams uit ons Belgenlandje zijn. Ook de drie Mercedessen van Akka ASP staan, net zoals reeds het ganse seizoen, ingeschreven onder Belgische licentie. SRO bevestigde aan Autosport.be tevens dat er, naast de wagens die zich nu reeds op de deelnemerslijst bevinden, er ook nog enkele teams aan een project werken. We begrijpen dat hier onder meer de Aston Martin van Aston Martin Brussels onder valt, hoewel de troepen van José Farasyn niet present tekenden op de testdag.

--- Deelnemerslijst 24 Hours of Spa 2017 (pdf) ---

Foto: Racing International Photography & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons