van der Horst

24H Spa: broers Vanthoor in een hoofdrol bij valavond

Laurens Vanthoor - Porsche
Laurens Vanthoor - Porsche
Zowel Laurens (#92 Porsche - Manthey EMA) als Dries Vanthoor (#32 BMW - WRT) bevinden zich in de kopgroep van de 24 Uur van Spa na vijf uur wedstrijd. Beide Belgische broers zijn in gevecht om de leiding met de #17 Audi van Sherer Sport PHX, al kreeg de Porsche-rijder wel een figuurlijke tip door een tijdstraf van dertig seconden.
  • Skylimit Events
Het regent... tijdstraffen in Francorchamps. Laurens Vanthoor en zijn teamgenoten hebben even van de leidersplaats mogen proeven tijdens de 75ste editie van de 24 Uur van Spa, maar al snel kwam de mokerslag: een tijdsverlies van dertig seconden tijdens de volgende pitstop, vanwege - of wat had u gedacht - het overschrijden van de limieten van het circuit.

Manthey is lang niet het enige team dat dertig seconden ziet wegtikken. Naast vele andere voorbeelden is er vooral de #11 Comtoyou Audi van Frédéric Vervisch en Gilles Magnus, maar ook de #51 AF Corse Ferrari, die daardoor maar net binnen dezelfde ronde kan blijven. De #25 Sainteloc Audi verloor eerder wel een ronde.

De achterstand van de #63 Iron Lynx Lamborghini is door remproblemen opgelopen tot meer dan vijf ronden. Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Jordan Pepper zijn tot nog toe de enige favorieten die helemaal uitgeschakeld zijn voor de overwinning.

Twee Belgische teams leiden in de Gold Cup, met de #9 Audi van Boutsen VDS voor de #30 BMW van WRT.

Foto: Geert Franquet  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons