van der Horst

24H Spa: Comtoyou Racing verkozen om Audi Sport te vertegenwoordigen

Onderaan rechts de Audi Sport Team Comtoyou R8 LMS GT3
Onderaan rechts de Audi Sport Team Comtoyou R8 LMS GT3
Niet minder dan dertien Audi R8 LMS GT3 Evo II nemen dit jaar deel aan de 24 Hours of Spa, maar drie daarvan krijgen de officiële steun van Audi Sport. De Saintéloc Racing Audi #25, de Attempto Racing Audi #40 en de Comtoyou Racing Audi #11.
Na het vertrek van Team WRT naar BMW was men bij Audi Sport genoodzaakt om een nieuw te kiezen om zijn kleuren officieel te verdedigen. De keuze viel op het Belgische Comtoyou Racing, logisch ook gezien de resultaten die het team al wist te behalen in zijn eerste seizoen in de GT racerij. Audi Sport koos voor zijn drie vertegenwoordigers een livery die verwijst naar het rijke sportieve verleden van het Duitse merk, terwijl de link met het heden duidelijk blijft.

Audi Sport Team Comtoyou Audi R8 LMS GT3 Evo II
Audi Sport Team Comtoyou Audi R8 LMS GT3 Evo II
Zo zal de Audi #11 van Comtoyou in een kleurenschema gestoken worden dat herinnert aan dat van de F1 demonstratiebolide maar ook aan dat van de Audi’s in de Dakar Rally.  Christopher Haase, Gilles Magnus en Frédéric Vervisch zullen die wagen besturen. De Saintéloc Racing bolide krijgt een zilveren livery die refereert naar de Auto Union racewagens van voor de tweede wereldoorlog. Simon Gachet, Patric Niederhauser en Christopher Mies zijn de piloten van dienst op die wagen. Tenslotte is er nog de Audi ingezet door Attempto Racing, waar oranje van sponsor Orange1 de boventoon voert maar niet zonder een verwijzing naar de kleuren die de allereerste Audi R8 LMS GT3 droeg. Hier zijn de rijders Ricardo Feller, Mattia Drudi en Dennis Marschall.

Afbeeldingen: Audi MediaCenter
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons