van der Horst

24H Spa: Crash Modena Porsche zet alles op z'n kop in absolute slotfase

Modena Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Modena Motorsports - Porsche 911 GT3-R
Met nog 25 minuten op de klok in de 71e editie van de 24 Hours of Spa, ging de Modena Motorsports Porsche 911 van Shen/Descombes/Simonsen/Beche loeihard in de muur bij het uitkomen van de Jacky Ickx-bocht. Dit leidde tot een Full Course Yellow - en nadien safety car - die het veld terug bij elkaar bracht. Leider Kevin Estre zag op die manier een relatief comfortabele voorsprong van een 22-tal seconden op merkgenoot Nick Tandy in rook opgaan. Ook Maro Engel (Mercedes), René Rast (Audi) en Christopher Haase (Audi) zitten nog in dezelfde ronde.

Update 16:16

De wedstrijd is terug vrijgegeven, er bevonden zich bij de herstart tien wagens en evenveel seconden tussen de twee Porsches bovenaan de ranking.

Update 16:18

Bij de herstart ging het meteen fout in de Dubbele Linkse, de Dinamic Porsche met Klaus Bachler duwde de WRT Audi met René Rast - die vierde lag - van de baan. Beide wagens dienden in het zicht van de finish ook meteen de handdoek te werpen. De wedstrijdleiding zou de Dinamic Porsche later als schuldige aanduiden en de wagen een 75 seconden penalty toekennen.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 28 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons