van der Horst

24H Spa: David Pittard pakt nipte winst in virtuele race

David Pittard
David Pittard
Terwijl de avond in het teken stond van de Superpole voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa, werd een paar uur eerder de nu standaard virtuele race afgewerkt. De mensen thuis werden daar al bediend met een beklijvend duel tussen David Pittard en Arthur Rougier, maar het was de Brit die met de Walkenhorst Motorsport BMW als eerste over de virtuele streep kwam.
Nochtans begon de race allesbehalve goed voor David Pittard. Hij werd al snel ingehaald door de Emil Frey Racing Lamborghini van Arthur Rougier en de GPX Martini Porsche van Matt Campbell. Hoewel Rougier een comfortabele leiding had, verloor de Fransman die tijdens de pitstops, waardoor we in de laatste twintig minuten een driestrijd kregen om de winst.

Campbell moest al snel de rol lossen na een fout bij het uitkomen van Les Combes, al behield hij wel de derde plaats, en zo kregen we een duel dat tot in de laatste ronde aan de Busstop Chicane beslist werd. Rougier probeerde, maar kende geen geluk en moest tevreden zijn met een tweede plaats. Zo pakt Pittard drie punten voor het teamkampioenschap, terwijl Rougier en Campbell respectievelijk twee en één punt schenken aan hun teams.

In de Silver-klasse was het al Fabrizio Crestani wat de klok sloeg. De Italiaan reed met de Rinaldi Racing Ferrari continu op kop en eindigde zelfs vierde in de race. Ezequiel Perez Companc reed met dank aan de vele crashes vooraan de Madpanda Racing Mercedes naar een tweede plaats en pakt dus ook de twee punten, terwijl Thomas Drouet met de AKKA-ASP Mercedes het laatste punt pakte.

Foto: Fanatec GT World Challenge Europe   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons