van der Horst

24H Spa: De Herbie Porsche toegelaten tot de race

Porsche VW “Juliet”
Porsche VW “Juliet”
Woensdagmorgen berichtten we al over de aanwezigheid op de piste van een Porsche met de looks van een VW kever. Net als Herbie in de films droeg de wagen het #53 en was hij gespoten in een identieke kleurenschema. Het was gissen naar de ware bedoelingen van deze stunt maar op het einde van de testdag raakten toch al wat meer details bekend over het nieuwe project ontsproten uit het brein van Pascal Witmeur.
Porsche VW “Juliet”
Porsche VW “Juliet”
De wagen is gebouwd op basis van een 911 GT3 Cup afkomstig van bij Manthey Racing en werd voorzien van een speciaal koetswerk ontworpen bij Carat-Duchetelet. De wagen werd aangekocht door de Garage Deman Brussels en het is Team Allure, de structuur die ook instaat voor de inzet van de No Speed Limit Porsche in de Belcar, die verantwoordelijk is voor het inzetten van de vreemde wagen. Dit jaar is het trouwens 50 jaar geleden dat de eerste Herbie film in de zalen kwam, vandaar de keuze voor de vormgeving.

Porsche VW “Juliet”
Porsche VW “Juliet”
Woensdagmorgen reed Maxime Martin de eerste ronden met de wagen die “Juliet” gedoopt werd. In de namiddag werd hij achter het stuur afgelost door Loic Deman en Fred Bouvy. De wagen werd geïnspecteerd door SRO en kreeg de goedkeuring om aan de start te komen van de 24 Hours of Spa. Super Herbie zal niet aan de race deelnemen maar zich beperken tot enkele demonstratieronden tussen het vaste deelnemersveld van GT3-wagens. Een stunt die Witmeur ook al presteerde in 2015 met de VDS Racing BMW Z4 “Racing against cancer”. Wie de rijders worden om deze demonstratie tot een goed einde te brengen is nog niet geweten. Misschien wordt een van hen Maxime Martin, maar ook Deman en Bouvy zijn mogelijke kandidaten. Zeker is dat het de bedoeling is om fondsen in te zamelen voor twee goede doelen, “Viva for Life” en “Kinderarmoedefonds.be”.

Foto's: Arne Simons & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op woensdag 3 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons