van der Horst

24H Spa: De laatste snelste chrono gaat naar EMA Motorsport

EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R
EMA Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Woensdagnamiddag werden de officiële testdagen voor de 24 Hours of Spa afgesloten met een sessie over 5 uren. Op het einde van die sessie stond de snelste chrono op naam van Matt Campbell in de EMA Motorsport Porsche 911 GT3-R met een ronde in 2:18.069. Dat betekent echter dat de chrono die Charles Weerts dinsdagmorgen neerzette niet verbeterd werd. Met een tijd van 2:17.461 is de #32 Team WRT Audi dus de snelste bolide van deze testdagen.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo II
De chrono van Campbell was ook boven die van Laurens Vanthoor in de morgensessie. Maar het betekent dat Porsche op de finale dag dus tweemaal de snelste chrono binnenhaalde terwijl Audi hetzelfde deed op de eerste dag. Beide merken lijken zich de favorietenrol voor de zege in de etmaalrace toegeëigend te hebben. McLaren en BMW gaven de indruk aan te kunnen klampen, maar Mercedes, dat nochtans de meeste wagens telt, Ferrari en Lamborghini hinkten wat achterop tijdens de testdagen. Al betekent dat niet dat we een zelfde scenario zullen krijgen eind juli.

Boutsen Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Boutsen Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
De verrassing van de laatste sessie was de tweede chrono (2:18.154) van Adam Eteki in de Audi R8 LMS GT3 Evo II van Boutsen Racing, een wagen die uitkomt in de Gold Cup. De Audi bleef twee andere Porsche’s voor, de exemplaren van Toksport WRT en van KCMG. Die laatste wagen zorgde nog voor een rode vlag op het einde van de sessie toen de bolide stil viel op de piste. De Saintéloc Junior Team Audi R8 LMS GT3 Evo II sloot de top vijf af.

Foto's: Niels Vaeck
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons