van der Horst

24H Spa: de overige Belgen in de wedstrijd

Comtoyou Racing - Audi R8 LMS Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS Evo II
We weten hoe het de Belgen in de Pro-categorie van de 75ste editie van de 24 Uur van Spa is afgegaan, maar zij waren uiteraard niet de enige rijders die afgelopen weekend de zwart-geel-rode kleuren hebben verdedigd. De Belgen van Comtoyou - Maxime Soulet, Nicolas Baert en Sam Dejonghe - stonden op het podium in Gold en Silver, en Jean Glorieux pronkte met zijn Audi op de derde plek in Pro-Am. Wat was er nog meer te vermelden?
  • Hamofa Performance
Louis & Jef Machiels
Louis & Jef Machiels
Vier van de overige Belgen kwamen uit in de populaire Bronze Cup. Opvallend: drie daarvan raceten in de kleuren van Ferrari en AF Corse. Louis en zoon Jeff Machiels kozen voor de ouwe getrouwe 488 GT3, terwijl belofte Ulysse De Pauw in de nieuwe 296 GT3 werd geplaatst. Voor de jongeman uit Grez-Doiceau liep het al meteen fout toen de tankinstallatie voor een kleine brand zorgde, en ook de rest van de wedstrijd ging niet over rozen. De conservatieve keuze van de familie Machiels leverde echter evenmin resultaat op. De 488 werd zesde, de 296 reed naar de twaalfde plaats in Bronze.

We blijven in het Italiaanse kamp, want zowel Sarah Bovy (Iron Dames) als Baptiste Moulin (VSR) kozen voor Lamborghini om de 75ste editie van de klassieker aan te vatten. Geen van beiden kende succes. Ondanks een ijzersterke prestatie in de kwalificaties, kwam de wedstrijd van Bovy tot een einde toen haar teamgenote Doriane Pin 's avonds brokken maakte. Moulin, die ingeschreven was in de Silver Cup, kende tal van problemen en eindigde als rode lantaarn. 

Foto's: Vincent Wouters, Arne Simons



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons