van der Horst

24H Spa: De vijf beste edities in 20 jaar GT-racen - 2020

Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
De tijd vliegt, ook voor SRO en de 24 Hours of Spa. Het is dit weekend al twintig jaar geleden dat de Belgische klassieker resoluut de kaart van de GT-bolides trok. Na een aarzelende start, sloeg het concept al snel aan bij deelnemers en publiek. Daarom blikken we in de aanloop naar de wedstrijd kort terug op de vijf beste edities van de afgelopen twintig jaar. Als afsluiter blikken we terug op een spetterende editie 2020.
  • Dreamdrive
Waarom hoort deze editie tot de top 5? Alleen dankzij de finale verdient deze editie een plek in de top 5. De Porsche van Rowe Racing (Laurens Vanthoor-Earl Bamber-Nick Tandy) ligt op vier uur van het einde slechts zesde, maar wanneer het begint te regenen in de Ardennen voelt de 911 GT3-R zich als een vis in het water. Stuk voor stuk worden de concurrenten achtergelaten, maar in het absolute slot gaat het door een olielek nog bijna helemaal mis. Als bij wonder komt de Porsche aan de eindmeet en kan eerste achtervolger Patric Niederhauser (Attempto Audi) geen aanval plaatsen.

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Het sleutelmoment van de wedstrijd? Nick Tandy werd de ster van deze editie, maar bijna was het verhaal bovenaan de Raidillon in de bandenmuur geëindigd. De Britse fabrieksrijder van Porsche gaat aan het schuiven, maar houdt zijn bolide met een schitterende 'car control' op het asfalt.

Wat kon er beter? Door de Covid-pandemie moet de 72ste editie uitgesteld worden naar eind oktober, maar ook dan kunnen de deuren niet geopend worden voor het publiek. Een editie die op sportief vlak hoge toppen kon scheren, maar voor altijd de geschiedenisboeken zal ingaan als de enige zonder toeschouwers in de tribunes. Laat het de enige zijn!

Foto's: SRO, Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons