van der Horst

24H Spa: Dinamic Motorsport Porsche snelste op morgen testdag 2

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3
Dag 2 van de testdagen in aanloop naar de 24 Hours of Spa werd woensdagmorgen ingezet. Het werd alweer een geanimeerde sessie die driemaal diende onderbroken te worden, twee keer met een code rood en eenmaal door een FCY periode. Een eerste lange onderbreking kwam er nadat de Saintéloc Racing Audi R8 LMS #26 van de baan ging waarbij de wagen achteraan schade opliep. Een tweede neutralisatie was nodig om de Walkenhorst Motorsport BMW M6 #34 op te halen die stil stond op de omloop.
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Uiteindelijk werd de snelste tijd neergezet door de Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3 R van Ashkanani/Rizzoli/Bachler met een ronde in 2:18.833. De tweede tijd ging naar de Ram Racing Mercedes AMG GT3 #74 gevolgd door de BMW’s van Walkenhorst Motorsport (#34) en Boutsen Ginion Racing. De tijd van die laatste wagen werd neergezet door officieel BMW rijder Philipp Eng, die de wagen uitestte op vraag van Karim Ojjeh.

Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Black Falcon - Mercedes AMG GT3
Noteren we ook dat Grasser Racing Team een nieuwe Huracan heeft laten overkomen om het exemplaar dat gisteren met Mirko Bortolotti zwaar crashte in de Raidillon te vervangen. Ook Black Falcon liet een reservewagen aanbrengen om het vernielde exemplaar van Goodsmile Racing te vervangen.

Foto's: Niels Vaeck  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons