24H Spa: Ditmaal echte zege voor Güven

Ayhancan Güven - Attempto Racing
Vrijdag kwam Ayahancan Güven (Attempto Racing) al als eerste over de finishlijn in de eerste race voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar werd hem de zege ontnomen wegens een tijdstraf van 5 seconden. Op zaterdag was hij opnieuw als eerste aan de meet, maar ditmaal mocht hij de overwinning behouden. Glenn Van Parijs (Belgium Racing) pakte de tweede plaats na een lang duel met Max van Splunteren (GP Elite).
Glenn Van Parijs - Belgium Racing
Berkay Besler (Toksport WRT) wist nog nipt de vierde plaats te behouden nadat hij op het einde van de race nog een lekke band kreeg. Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) naderde nog dicht op Besler maar moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Xavier Maassen (DVB Racing) vrijdag nog winnaar van de eerste race liep in de eerste ronde een lekke band op en moest de pits opzoeken, hij vocht zich nog terug tot de twaalfde plaats. Ook Dylan Derdaele (Belgiium Racing) kwam al na een ronde binnen en staakte de strijd.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.