van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor - "Ik had snel door hoe laat het was"

Charles Weerts, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde
Charles Weerts, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde
Ferrari wint de 24 Uur van Spa 2021, maar ook Audi, WRT en rijders Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde hadden de grootste beker verdiend. De jonge Limburger, zijn nog jongere teamgenoot en de Zuid-Afrikaan reageerden achteraf uiteraard ontgoocheld.
  • G&A Motors Motorsport
Dries Vanthoor en de 24 Uur van Spa, dat is (nog) geen succesverhaal. Tijdens zijn voorbije vijf deelnames liep het telkens mis en de rampzalige kwalificatiesessie op donderdagavond betekende dat ook deze editie allesbehalve op een vlekkeloze manier van start ging. "We waren heel ontgoocheld donderdagavond", liet Kelvin van der Linde, de huidige DTM-leider, noteren. "Toch voelden we op zaterdagochtend, toen we op het circuit aankwamen, een enorme motivatie om van deze race het beste te maken."

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Even hield de pitgarage van WRT zijn adem in toen van der Linde in de openingsronden snelheid verloor, maar enkele uren later bevond de #32 Audi R8 LMS GT3 zich al in de kopgroep. Vanthoor, Weerts en van der Linde bleken uiteindelijk de grootste uitdagers van de winnende Ferrari-rijders, mede dankzij een fantastische strategische zet op een uur van het einde. "Ik zag donkere wolken samenpakken boven La Source, wat ik dan ook meteen aan het team gemeld heb", aldus Dries Vanthoor, die de slotfase voor zijn rekening nam. "Het team besliste meteen om voor regenbanden te kiezen. In eerste instantie had ik mijn twijfels, want ik zag alleen lichte druppels naar beneden komen, maar het was absoluut de juiste beslissing."
Onderstuur in de regen
Vanthoor kreeg de leiding cadeau, maar na een neutralisatie bedroeg het verschil amper enkele seconden. "Toen we weer mochten racen, voelde ik meteen dat ik niet de gewenste wegligging had", ging de 23-jarige Audi-rijder door. "Vooral vooraan miste ik grip in de regen, maar ook op de curbstones had ik helemaal niet het juiste gevoel. Ik heb echt alles geprobeerd en na een klein foutje wou ik hem vooral niet raken. Het moet uiteraard fair blijven, maar goed voel ik mij natuurlijk niet. Proficiat aan Ferrari, want ze waren zowel in het droog als in het nat bijzonder snel."

Charles Weerts
Charles Weerts
Ook Charles Weerts, de Belgische teamgenoot van Vanthoor en van der Linde, kreeg tot slot het woord. "Soms moet je erg blij zijn met een tweede plaats in een wedstrijd als de 24 Uur van Spa, maar vandaag is dat natuurlijk heel moeilijk. Het verschil was heel erg klein en dus is het frustrerend om niet te winnen, maar tegelijk moeten we kijken naar het kampioenschap en beseffen dat we, gezien onze startplaats, een geweldige prestatie hebben neergezet."

Foto's: Racing International Photography, SRO, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zondag 1 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons