van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor rijdt concurrentie op een hoopje in Superpole

Maxime Martin - Dries Vanthoor
Maxime Martin - Dries Vanthoor
Dries Vanthoor heeft de volledig top 20 op een hoopje gereden in de Superpole voor de Total 24 Hours of Spa. De Limburger zette een indrukwekkende 2:18.578 op de tabellen met de WRT Audi #1 en was daarmee 0.605 sneller dan Maxime Martin in de R-Motorsport Aston Martin V12 Vantage GT3 #62. We krijgen morgen dus twee wagens met Belgische rijders op de eerste startrij.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Het verschil waarmee de jongste Vanthoor de pole veroverde in het ongemeen competitieve Blancpain GT-veld was ronduit indrukwekkend. De Audi fabrieksrijder was overigens de enigste die zijn absolute besttijd van gisterenavond (2:18.763) kon verbeteren. Nico Müller (WRT Audi #2) en Davide Rigon (SMP Ferrari #72) legden beslag op de tweede startrij op respectievelijk +0.788s en +0.855s achterstand, terwijl Kelvin van der Linde er drie Audi's in de top vijf van maakte met het Land Motorsport exemplaar #29. Rigon had even de tweede tijd in handen met een 2:19.100, maar zag deze chrono later geschrapt worden voor het overschrijden van track limits.

McLaren kwam sterk voor de dag met zesde tijd voor Come Ledogar in de #58, terwijl Philipp Eng de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 #34 die gisterenavond nog het snelste gemiddelde in handen had naar P8 stuurde. Markus Winkelhock realiseerde de zevende chrono met de Saintéloc Audi #25 die hij deelt met onder meer Frédéric Vervisch. De eerste Porsche vinden we terug op P9, de Manthey Racing 911 GT3 R #911 van Fred Makowiecki, terwijl Laurens Vanthoor niet verder kwam dan P12 met het KÜS Team 75 exemplaar #117, een plek voor de Bentley Continental GT3 #8 van Maxime Soulet.

De AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello kwam niet in actie in de Superpole nadat de Italiaan zijn wagen zwaar in de bandenmuur parkeerde bij het uitkomen van Les Combes. Gezien het groot verschil van de Audi #1 op de rest, is het niet uitgesloten dat er voor de start van de race nog een BoP-wijziging wordt doorgevoerd.

--- UITSLAG SUPERPOLE 24H SPA 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons