van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor - "Ruimte voor verbetering"

#32 WRT Audi R8 LMS GT3 - Vanthoor-Weerts-van der Linde
#32 WRT Audi R8 LMS GT3 - Vanthoor-Weerts-van der Linde
Werk aan de winkel voor Audi Sport Team WRT. Na een gridstraf van tien plaatsen start de wagen van Frédéric Vervisch, Valentino Rossi en Nico Müller morgen pas op de 35ste plaats aan de 24 Hours of Spa. Tot overmaat van ramp verliep ook de Super Pole-sessie van de andere R8 LMS GT3, bestuurd door Dries Vanthoor, niet vlekkeloos. "We moeten de koppen bij elkaar steken, want ik heb geen idee waarom er niet meer in zat."
Dries Vanthoor begint morgen samen met Charles Weerts als beste Belg aan de 74ste editie van de 24 Uur van Spa. Samen met Kelvin van der Linde behoort het drietal tot de topfavorieten, maar in de Super Pole-sessie liep het voor geen meter. Een vijftiende startplaats was het resultaat.

"Er waren geen duidelijke problemen en dus is het voorlopig gissen naar de oorzaak van deze mindere rondetijd", klonk het bij de 24-jarige Limburger in de paddock. Vanthoor laat even uitschijnen dat de Balance of Performance iets te maken heeft met het verschil van acht tiende met polesitter Andrea Caldarelli. "Ik ben echt niet plots acht tiende langzamer geworden. In de eerste sector alleen al verliezen we bijna een halve seconde. In ieder geval heb ik het beste van mezelf gegeven, er zat gewoon niet meer in. En wat Ferrari doet, op een leeg circuit veel langzamer gaan dan in het peloton, snap ik al helemaal niet."

De Audi-rijder steekt echter al snel de hand in eigen boezem. "We hebben zeker nog geen perfecte prestatie afgeleverd. Er is dus nog werk voor de boeg en moeten onderzoeken hoe we morgen beter voor de dag kunnen komen in de wedstrijd. Er wordt vaak gezegd dat de snelheid over één ronde geen juiste weerspiegeling biedt van de waardeverhoudingen in de race. Laat ons daarop hopen."

Foto: Geert Franquet



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons