van der Horst

24H Spa: Dubbel voor Mikel Azcona in TCR Europe

Mikel Azcona - Volcano Motorsport
Mikel Azcona - Volcano Motorsport
Het leek alsof we naar een herhaling keken van vorig seizoen: een baan die niet overal nat is, piloten die regenbanden en slicks combineren en Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) die zijn tweede winst van het weekend behaalt. De Spanjaard maakte maar liefst vijf plaatsen goed in de eerste helft van de race, maar zag op het einde nog een sterke Mat'o Homola (Janik Motorsport Hyundai) in zijn achteruitkijkspiegel zeer dichtbij komen.
  • Shopa
Terwijl de regen het circuit op sommige plaatsen wat natter had gemaakt, was de vraag wie voor de beste bandenstrategie had gekozen. Dat was Azcona, die met droog rubber vooraan en nat achteraan vooral in het begin het verschil maakte, terwijl velen tevergeefs de pits opzochten om toch te wisselen. Alles leek erop dat Azcona en Jimmy Clairet (Team Clairet Peugeot) de eerste twee plaatsen zouden bezetten, maar dat was buiten Homola gerekend, die vanaf de achtste plaats en met een volledig droge bandenset naar de top 2 reed. De Slowaak kon nog voorbij de Fransman, maar kwam net tekort voor de winst.

Nicolas Baert - Comtoyou Racing
Nicolas Baert - Comtoyou Racing
Isidro Callejas (Brutal Fish Racing Team Honda) en Niels Langeveld (Sébastien Loeb Racing Hyundai) vervolledigden de top 5. Voor Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi), die ook een gok maakte met een gemixte bandenkeuze, werd het een constant gevecht met Franco Girolami (PSS Racing Team) en Mehdi Bennani (Sébastien Loeb Racing Hyundai). Onze landgenoot kon de uittredende Europese kampioen achter zich houden, maar de Argentijn was een maatje te groot en eindigde als achtste. Teamgenoot Tom Coronel vervolledigde de top 10.

Foto's: Arne Simons, Racing International Photography



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons