van der Horst

24H Spa: Een beetje meer vrijheid voor het publiek

Circuit de Spa-Francorchamps
Circuit de Spa-Francorchamps
De strenge corona maatregelen die gelden voor wie de 24 Hours of Spa wil bijwonen, verplichte PCR test en drie bubbles van 5000 man, hebben blijkbaar vele mogelijke bezoekers afgeschrikt om de weg naar het circuit terug te vinden. Regels die SRO zijn opgelegd door de lokale autoriteiten, maar in een poging meer volk te lokken wordt er nu toch een versoepeling ingevoerd, de drie bubbles komen te vervallen en wordt vervangen door een grote zone waarin men zich vrij kan verplaatsen.
  • Heinz Performance
Geen kleine bubbles van ieder 5000 mensen dus maar een grote publiekszone die zich uitstrekt aan de buitenkant van het circuit van de Eau Rouge bocht tot aan de Dubbele Linkse, inclusief de tribune aan de endurance start. In die zone kunnen de toeschouwers zich vrij bewegen en als gevolg van de afschaffing van de bubbles komt er nu slechts één ingang via Ster met één parking op P1. Alle andere vooropgestelde maatregelen, PCR test verplicht, niet overnacht blijven, mondmasker en afstand bewaren, blijven wel geldig. De paddock blijft ook verboden terrein voor het publiek.  

Foto: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op dinsdag 27 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons