van der Horst

24H Spa: Een blik op de nevenraces

FFSA GT @ Spa
FFSA GT @ Spa
De Total 24 Hours vormen natuurlijk het hoogtepunt van het SRO Blancpain GT Endurance weekend te Spa, maar in het voorprogramma van de etmaalrace worden er heel wat interessante nevenraces betwist. Zo zakt voor het eerst het Franse GT4 kampioenschap af naar ons land, vinden er net als vorig jaar races plaats voor de Formule Renault Eurocup en Lamborghini Super Trofeo en is het tenslotte uitkijken naar twee races voor de nieuwe Porsche GT2.
  • LTF
FFSA GT - Alpine A110 GT4
FFSA GT - Alpine A110 GT4
Het FFSA GT, het Franse GT kampioenschap dat openstaat voor wagens uit de GT4 klasse, kwam dinsdag al in actie bij twee vrije trainingen. Niet minder dan 32 wagens op de piste, waarbij de snelste tijd voor de Mirage Racing Alpine A110 van Lison/Beltoise was. Alpine is natuurlijk goed vertegenwoordigd in het Franse kampioenschap met niet minder dan acht exemplaren van de A110 waaronder het CMR exemplaar van onze landgenoot Stéphane Leméret. Verder zien we ook bolides van Audi, Ginetta, Porsche, Mercedes en BMW. Na de kwalificatie op vrijdagmorgen worden er twee wedstrijden van een uur afgewerkt; een op vrijdagnamiddag en een op zaterdagmorgen

Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard Van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Ook de Lamborghini Super Trofeo werkt naar gewoonte twee races over 50 minuten af. De Lamborghini’s trappen de vrijdag af met de kwalificatie waarna er races gepland staan op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. Uitkijken is het naar de prestaties van onze landgenoten Niels Lagrange/Anthony Lambert (Leipert Motorsport) en Benoit en François Semoulin (Semspeed). Gerard van der Horst keert ook weer terug nadat hij bij de vorige manche te Zandvoort ontbrak.

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
De deelnemers aan de Formule Renault Eurocup werken hun vrije trainingen al af op woensdag. Donderdag staat er een eerste kwalificatiesessie gepland waarna de tweede sessie doorgaat op vrijdagmorgen. Vrijdagnamiddag en zaterdagmorgen staan in het teken van respectievelijk race 1 en race 2. In dit kampioenschap tekenen twee Belgen present, Ugo De Wilde (JD Motorsport), die tot de kanshebbers op de zege gerekend wordt en Amaury Cordeel (MP Motorsport). Met M2 Compétition staat er tevens een Belgische equipe aan de start.

Porsche 911 GT2 RS Clubsport
Porsche 911 GT2 RS Clubsport
Uitkijken wordt het naar de demoraces voor de GT2 klasse, die ditmaal enkel bevolkt worden door Porsche’s RS GT2 Clubsport. Ook zij racen op vrijdag en zaterdag telkens over 30 minuten. De kwalificatie is voorzien op vrijdagmorgen terwijl er donderdag twee vrije sessies voorzien zijn.

Foto's: FFSA GT, Ronald Janssens, Arne Simons & Porsche AG
   • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons