van der Horst

24H Spa: eerste polepositie voor Lamborghini

#6 Lamborghini - Orange 1 K-Pax
#6 Lamborghini - Orange 1 K-Pax
Voor het eerst start Lamborghini op polepositie in de 24 Hours of Spa. Andrea Caldarelli reed naar een nieuw ronderecord in de Huracan #6 van Orange 1 K-Pax Racing. Samen met Marco Mapelli en Jordan Pepper start de Italiaan in de spits van het peloton, voor de gedoodverfde favoriet Raffaele Marciello (#88 AMG Team Akkodis ASP - Mercedes-AMG). Zowel Dries Vanthoor (#32 Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS GT3) als Maxime Martin (#95 Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3) eindigden buiten de top 10.
  • Hamofa Performance
Na twee opeenvolgende poleposities voor Mercedes-rijder Raffaele Marciello in 2020 en 2021, waren weinigen verrast toen de Italiaan in zijn tweede ronde naar de top van het klassement opschoof. Een derde pole op rij leek in de maak, maar dat was buiten zijn landgenoot Andrea Caldarelli gerekend. De klok bleef uiteindelijk stilstaan op 2'16.221, opnieuw een nieuw ronderecord in Spa-Francorchamps.

Het werd niet de Super Pole van de Belgen. Maxime Martin (#95 Beechdean AMR - Aston Martin Vantage GT3) had net iets minder dan een seconde nodig dan de polesitter, maar in de competitieve deelnemersveld van de 24 Hours of Spa betekende dat een zeventiende chrono. Amper twee plaatsen hoger staat de #32 Audi R8 LMS GT3 van Audi Sport Team WRT bestuurd door Dries Vanthoor, teamgenoot van Charles Weerts.

Het werd ook niet de Super Pole van Ferrari, al was dat misschien wel bewust. Beide fabriekswagens eindigden buiten de top 10 en probeerden op die manier mogelijk een aanpassing aan de Balance of Performance te vermijden.

De start van de 74ste editie van de 24 Hours of Spa vindt morgen plaats om 16.45 uur.

Foto: Geert Franquet



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons