van der Horst

24H Spa: Ferrari onder druk van WRT Audi

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Ferrari en Audi vechten een verbeten duel uit tijdens de 73ste editie van de 24 Hours of Spa. Alessandro Pier Guidi, Côme Ledogar en Nicklas Nielsen (#51 Ferrari Iron Lynx) staan bovenaan het klassement, maar hun voorsprong op Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde (#32 WRT Audi) bedraagt minder dan twintig seconden.
  • Hamofa Performance
Schnabl Engineering - Porsche 911 GT3 R
Schnabl Engineering - Porsche 911 GT3 R
De nacht was vooral voor Porsche rampzalig. Alleen de #47 GT3-R van KCMG van Maxime Martin en Nick Tandy - op Laurens Vanthoor moeten ze niet meer rekenen - maakt nog aanspraak op de overwinning, al is het vanochtend vooral strijden met de #63 Lamborghini Huracan van FFF Racing Team (Caldarelli-Mapelli-Bortolotti) voor de vierde positie. Dinamic Motorsport (#54) viel weg met problemen aan de alternator, terwijl voormalig winnaar GPX Racing (#22) stuurproblemen kende. De #3 van Schnabl Engineering gooide de handdoek in de ring na een crash van Michael Christensen op de Raidillon.

Mercedes-AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Mercedes-AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
De Mercedes-AMG GT3 #88 van polesitters Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella leek de rol van favoriet opgespeld gekregen te hebben, maar de AKKA-ASP-bolide verdween opnieuw 's nachts uit de wedstrijd met technische problemen. Een déjà-vugevoel voor het Franse team en voor Mercedes, dat ook dit jaar niet zal winnen. De andere auto van ASP en de topwagen van Haupt Racing Team lijken een te grote achterstand opgelopen te hebben.

Vooraan leidt Ferrari dankzij Alessandro Pier Guidi, Côme Ledogar en Nicklas Nielsen, maar vooral WRT Audi vormt een grote bedreiding voor de Italianen. Het zou wat zijn, winnen vanop de 55ste startplaats voor Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde. Aston Martin maakt een erg internationaal voorlopig podium compleet dankzij de #95 van Garage 59 (Marco Sörensen-Nicki Thiim-Ross Gunn).

De 73ste editie in Spa-Francorchamps gaat haar laatste kwart tegemoet. De strijd is nog lang niet gestreden en mogelijk komen ook de regenwolken hun spreekwoordelijke steentje bijdragen.

Foto: Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons