van der Horst

24H Spa: Frédéric Vervisch vol optimisme voor thuisrace

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch greep de voorbije twee edities van de 24 Hours of Spa telkens net naast het podium maar was beide keren wel de hoogst geklasseerde Belg. Voor onze landgenoot is het zijn derde etmaalrace in Spa als fabriekspiloot van Audi, al stapte hij voor deze uitgave wel over van Saintéloc Racing naar Attempto. De sympathieke West-Vlaming maakte vrijdag tijd vrij voor Autosport.be om vooruit te blikken op de wedstrijd.
  • LTF
Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
"Met deze weersomstadigheden - nat, droog, nat, droog - voel ik me hier precies weer op de Nürburgring, zoals enkele weken geleden. In de Groene Hel mag je echter geen fout maken of je raakt achterop, dat is hier door de vele Full Course Yellow-fases en Safety Cars wel even anders. Het laat je toe om, middels een goede strategie, zelfs van de laatste plaats je een weg naar voren te banen. Daar staat dan tegenover dat het weinig nut heeft om als leider een voorsprong uit te bouwen, want die ben je vroeg of laat toch weer kwijt. Er is zelfs de marge om een strategische fout te maken, zolang we maar geen ronde achterstand oplopen."

"Het is de bedoeling om in de leidende ronde te blijven tot zondagvoormiddag en dan is het belangrijk je plaats te zoeken voor de finale. Ik ben optimistisch voor de wedstrijd, vorig jaar misten we de snelheid om door te stoten tot in de Super Pole maar haalden we wel een vierde plaats binnen door onze strategie en snelheid tijdens de wisselende weersomstandigheden. Als we dat laatste dit jaar opnieuw kunnen doen, ben ik tevreden, want het gevoel dat ik nu in de wagen heb is een heel stuk beter."

Audi Sport Team Attempto - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team Attempto - Audi R8 LMS GT3
"Als ik naar de concurrentie kijk, ben ik een beetje bang van de snelheid van de BMW's. Ze zijn echt belachelijk snel, zo snel dat het voor mij als fout overkomt. Zelfs als mocht blijken dat onze Audi in de 'long runs' beter is, maak ik me daar nog zorgen over. Porsche lijkt me dan weer erg snel in wisselende omstandigheden. Momenteel denken we dat het een grotendeels droge wedstrijd zal worden, al is zo'n voorspelling nooit accuraat op een omloop als Spa."

"Gisteren had ik het er nog over met een kennis: deze wedstrijd is echt wel degene die nog ontbreekt op mijn palmares. Hier kunnen winnen is absoluut een droom van mij. Het niveau van de deelnemers stijgt wel elk jaar, maar anderzijds stijgt ook de voldoening als je hier dan toch eindelijk die zege weet te pakken."

Foto's: Georges De Coster & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Endurance op zaterdag 24 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons