van der Horst

24H Spa: Geen laatste zege voor de BMW M6 GT3

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Geen 25ste overwinning voor BMW in de 24 Hours of Spa. Beide M6 GT3 van Walkenhorst Motorsport zijn nog voor halfweg uit de wedstrijd verdwenen. Vooraan hebben onze landgenoten Charles Weerts, Dries Vanthoor en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde (#32 WRT Audi) een uitstekende strategische zet gedaan.
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
BMW kwam met slechts twee exemplaren van de M6 GT3 naar de editie 2021 van de 24 Hours of Spa. Op zich geen problematische situatie, want de constructeur uit Beieren slaagde er eerder al in om zonder kwantitatief overwicht de grootste beker mee naar huis te nemen. Walkenhorst Motorsport mag de zege echter vergeten, vanwege een aanrijding met de auto van Boutsen Ginion voor de #35 (Glock-Tomczyk-Neubauer) en een motorprobleem voor de #34 (van der Linde-Pittard-Wittmann).

Vooraan is de leiding voor de #63 Lamborghini van FFF Racing Team (Bortolotti-Caldarelli-Mapelli), maar de Huracan heeft geen pitstop gemaakt tijdens de voorbije neutralisatie, in tegenstelling tot de #32 Audi van WRT (D. Vanthoor-Weerts-van der Linde), die slechts enkele seconden achterstand telt. Ferrari (#51 Iron Lynx), Mercedes (#88 AKKA-ASP) en Aston Martin (#95 Garage 59) maken de top 5 vol.

Na elf uur mogen de teams beginnen met de verplichte technische pitstop van vijf minuten. Ze hebben daarvoor tot morgennamiddag om 14.30u en mogen een neutralisatie uitpikken om de stop af te werken.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zondag 1 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons