van der Horst

24H Spa: Geen verplichte test voor toeschouwers, toch twee bubbels

Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion - BMW M6 GT3
Goed nieuws voor de toeschouwers die komend weekend getuige willen zijn van de 73ste editie van de 24 Hours of Spa: een verplichte negatieve Covid 19-test is niet langer verplicht om toegang te krijgen tot het circuit. In ruil wordt het publiek toch opgesplitst in twee bubbels: een van La Source tot het rechte stuk van Kemmel, de andere van Les Combes tot de Dubbele Linkse.
SRO is de laatste dagen de speelbal tussen de politieke niveaus in België en kan niet anders dan te communiceren wat hen wordt opgedragen. Eerst waren dat drie bubbels en een verplichte negatieve test, vervolgens één grote bubbel met test en uiteindelijk dus twee bubbles zonder verplichte Covid-test. Geen ideale manier, met een tweede wijziging amper twee dagen voor de start, om toeschouwers warm te krijgen om naar de Ardennen af te zakken...

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
"Het blijft essentieel dat het publiek denkt aan social distancing en altijd het mondmasker draagt", klinkt het in een persbericht van de Franse organisatie. "Iedereen die oorspronkelijk een ticket heeft gekocht voor bubbel 1, blijft ook toegang krijgen tot die bubbel, terwijl de toeschouwers in het bezit van een ticket voor bubbel 2 en 3 uiteindelijk in bubbel 2 zullen terechtkomen. Iedere bubbel heeft een maximale capaciteit van 5000 personen."

Toeschouwers die nu al een PCR- of antigeentest hebben betaald, krijgen mits een bewijs van die betaling een gratis ticket voor de editie 2022 van de 24 Hours of Spa. Ze kunnen contact opnemen met SRO voor 15 augustus.

Foto's: SRO



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons