van der Horst

24H Spa: Giancarlo Fisichella: "Geweldige herinneringen aan Spa"

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Ex-Formule 1 rijder Giancarlo Fisichella is één van de ronkende namen aan de start van deze editie van de Total 24 Hours of Spa. De intussen 44-jarige Italiaan deelt de nummer 55 Kaspersky Motorsport Ferrari met landgenoot Marco Cioci en de Brit James Calado. Wij spraken met Fisichella over het circuit en de etmaalrace van komend weekend.
  • Dreamdrive
James Calado, Marco Cioci en Giancarlo Fisichella
James Calado, Marco Cioci en Giancarlo Fisichella
"Voor het eerst zet Ferrari een Pro rijdersbezetting in en we komen uiteraard hier naartoe om te winnen. Dat zal echter sowieso niet makkelijk worden daar veel teams en constructeurs erg sterk voor de dag komen, vooral dan Lamborghini en Mercedes worden denk ik geduchte concurrenten. Momenteel weten we nog niet goed waar we staan maar na de kwalificaties krijgen we al een iets duidelijker beeld. Onze strategie is om de auto in een zo goed mogelijke staat te houden over de ganse wedstrijd."

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
"Ons eerste chassis had een scheur onderaan ter hoogte van de voorwielophanging waardoor we in het begin van het seizoen veel problemen hadden met onderstuur. We hebben nu een andere auto en die gedraagt zich gelukkig een stuk beter. Ook het rijden tijdens de nacht is speciaal; ik ben er niet echt op gebrand maar voel me daar ook niet oncomfortabel bij. Het is in het donker moeilijker om andere auto's in te halen maar aan het rempunt van de auto voor mij kan ik meteen zien of er een professionele piloot of een zogenaamde gentleman driver aan het stuur zit."

Eau Rouge
Eau Rouge
"Spa is natuurlijk een fantastisch circuit; Eau Rouge is moeilijk te nemen in een GT-wagen, bij het uitkomen bovenaan durft de auto al eens onderstuur hebben. Ook Blanchimont is moeilijk, als je te aggressief bent bij het insturen kan je de auto zomaar kwijtraken aan het einde van de bocht, precisie is dus vereist. Daarnaast zijn er voor mij de geweldige herinneringen aan het circuit; mijn tweede plek in 1997 in de Jordan in mijn eerste echte Formule 1-seizoen. Of in 2009 toen ik de pole pakte in de Force India en uiteindelijk als tweede over de meet kwam. Daarnaast kon ik hier twee keer winnen in de Le Mans Series met een Ferrari 458 GT2."

Foto's: Arne Simons, Georges De Coster, Kaspersky Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons