van der Horst

24H Spa: GRT Grasser Racing Team Lamborghini nu ook snelste in Prequalifying

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Na de vrije sessie heeft de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan #63 van Christian Engelhart/Mirko Bortolotti/Andrea Caldarelli nu ook de Prequalifying gedomineerd. Met een ronde in 2:19.435 was Mirko Bortolotti 0.399 sneller dan de Rinaldi Racing Ferrari 488 die met Norbert Siedler aan het stuur in de laatste minuten van de sessie nog een 2:19.834 liet optekenen. De Team ABT Bentley van Jordan Pepper/Nico Verdonck/Christer Jöns sloot de top drie af met een tijd van 2:19.902.
Bentley Team ABT - Bentley Continental GT3
Bentley Team ABT - Bentley Continental GT3
De ISR Audi R8 LMS van Filipe Albuquerque/Clemens Schmid/Filip Salaquarda was met een 2:19.929 goed voor de vierde tijd. De Nissan’s verrasten met een vijfde tijd voor de #23 (Ordonez/Buncombe/Chiyo) en een zevende chrono voor de #22 (Simmons/Moore/Parry). Tussen de twee Japanse bolides vinden we de Audi Sport Team ISR-R8 van Pierre Kaffer/Frank Stippler/Kelvin van der Linde. De Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS van Connor de Phillippi/Christopher Mies/Frédéric Vervisch realiseerde de achtste tijd voor de eerste BMW de ROWE Racing M6 van Maxime Martin/Philipp Eng/Alexander Sims. De AF Corse Ferrari 488 van Alessanro Pier Guidi/Michele Rugolo/Pasin Lathouras.

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Een zestiende chrono was er voor de Bentley #8 van Maxime Soulet, een plaats voor de Team WRT Audi van Dries Vanthoor. De snelste Porsche, de KÜS Team75 Bernhard Porsche van onder meer onze landgenoot Laurens Vanthoor reed de negentiende tijd. Noteren we ook dat de Kessel Racing Ferrari #888 van Marco Zanuttini, David Perel, Niki Cadei en onze landgenoot Jacques Duyver de snelste was in de Am Cup met een 28ste chrono algemeen. Zoals op voorhand verwittigd was, werd er streng toegezien op het respecteren van de track limits en verscheidene bolides kregen een verwittiging, onder meer de Strakka Racing McLaren #59, die bovendien bedacht werd met een stop&go van 10 minuten.

Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons