van der Horst

24H Spa: Hoe de tracklimits het raceverloop zullen bepalen

RAM Racing - Mercedes-AMG GT3
RAM Racing - Mercedes-AMG GT3
De winnaar van de 24 Hours of Spa 2021 wordt misschien wel het team met de minste overtredingen op gebied van de limieten van het circuit. Na de klucht van de trainingen vorig jaar, komt SRO immers met een waterdicht GPS-systeem om de rijders terecht te wijzen. Een korte handleiding.
  • Dreamdrive
In tegenstelling tot 2018 wordt er in het kader van de 24 Hours of Spa niet gewerkt met strafseconden voor rijders die de limieten van het circuit niet respecteren.

Wagens die het circuit verlaten, krijgen in totaal vier waarschuwingen: twee op de schermen, gevolgd door de zwart-witte vlag. De vierde is ook de laatste waarschuwing, die gevolgd wordt door een drive through-straf. Aan een langzaam tempo door de pitlane moeten rijden, doet ongeveer 45 seconden verliezen, geen aanbeveling dus voor wie zondagmiddag als winnaar wil afgevlagd worden.

De waarschuwingen en bestraffingen gelden voor de auto en niet voor de rijder, maar zullen wel elke zes uur gereset worden.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 31 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons