van der Horst

24H Spa: Hubauto Racing met Mercedes in Pro-Cup

Hubauto Racing - Mercedes-AMG GT3
Hubauto Racing - Mercedes-AMG GT3
Wie de vorige edities van de 24 Hours of Spa gevolgd heeft, zal ongetwijfeld Hubauto Corsa wel opgemerkt hebben. Het team uit Taiwan, dat bij hun eerste deelname puur vanuit een container werkte, stond dan ook steevast aan de start met een Ferrari. Na een jaar afwezigheid keert het team terug, maar met een Mercedes-AMG GT3. Hiermee zal het aantreden in de Pro-Cup en met een speciale livery verwijzend naar het verleden van het merk in de klassieker.
Dat Hubauto Racing de overstap maakte naar de Duitse constructeur, werd al ingezet tijdens de Asian Le Mans Series. Daar kregen zij nog de steun van fabriekspiloot Raffaele Marciello. Geen Italiaan in de rijdersbezetting voor de 24 uur, maar met Maximilian Götz, Maximilian Buhk en Yelmer Buurman krijgen ze drie sterke piloten ter beschikking van Mercedes.

Daarnaast zullen zij ook aantreden met een speciale livery, genaamd 'The Legend of Spa', verwijzend naar de tweede plaats van Hans Heyer en Clemens Schmickentanz 50 jaar geleden, toen met een Mercedes 300SEL 6.8 AMG. Pittig detail is dat tien jaar geleden een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met onder meer Kenneth Heyer ook aantrad met een speciale livery voor de 40ste verjaardag en die wagen haalde toen het algemeen podium.

Foto: Hubauto RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe Endurance op vrijdag 11 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons