van der Horst

24H Spa: Iron Lynx Lamborghini enige slachtoffer van rustige openingsfase

Start 24 Uur van Spa 2023
Start 24 Uur van Spa 2023
In Spa-Francorchamps is de start van de 75ste editie van de Crowdstrike 24 Hours of Spa niet om 16.30 uur gegeven, maar wel ruim een halfuur later. Door de onzekere weersomstandigheden en een klapper voor een Porsche werd het licht, na voorlopig de enige tussenkomst van de safety car, pas omstreeks 17 uur op groen gezet. De #63 Lamborghini van Iron Lynx verloor als enige van de favorieten tijd in de openingsfase.
  • STX Motorhomes
Haase - Vervisch - Magnus (Comtoyou Audi)
Haase - Vervisch - Magnus (Comtoyou Audi)
Dreigende wolken maar - voorlopig - geen regen in Francorchamps, al blijft de kans op nattigheid reëel tot middernacht. Na twee uur wedstrijd wordt er dus nog altijd op een droog wegdek geracet, met aan de leiding de #51 Ferrari van AF Corse met Alessio Rovera aan het stuur. De Italiaanse fabrieksrijder nam de fakkel over van Jannes Fitje (#20 Porsche - Huber Motorsport), aan het stuur van de Porsche die in handen van Matteo Cairoli op pole was gestart.

Door de vreemde kwalificatiesessie en de opdrogende omstandigheden ontstonden grote verschillen tussen de verschillende favorieten. Het is dus wachten op een neutralisatie om de teller weer op nul te zetten.

Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
Drie toppers kozen tijdens de neutralisatie in de openingsfase voor een vroege pitstop: de #999 Gruppe M Mercedes, de #71 AF Corse Ferrari en de #63 Iron Lynx Lamborghini. Die drie wagens kwamen twintig minuten lang in de spits van het peloton postvatten, alvorens zelf hun eerste pitstop te maken. Bij de Lamborghini duurde die pitstop echter veel te lang, waardoor Jordan Pepper, Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti moeten achtervolgen met een ronde achterstand. 

--- Uitslag 24 Hours of Spa 2023 na 2u (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons