van der Horst

24H Spa: Jaguar is dertiende merk op de grid

Emil Frey Jaguar Racing - Emil Frey G3 Jaguar
Emil Frey Jaguar Racing - Emil Frey G3 Jaguar
Nadat Honda vorige maand nog als twaalfde merk werd aangekondigd voor de Total 24 Hours of Spa kan er nu een dertiende constructeur aan het lijstje worden toegevoegd. Emil Frey Racing stond sowieso al op de deelnemerslijst met twee exemplaren van de Lexus RC F GT3, maar het Zwitserse team zal nu toch ook de oude en vertrouwde Jaguar G3 aan de start brengen in Spa. Aanvankelijk stond enkel een beperkt programma aan het begin van het seizoen op de planning, maar na enkele veelbelovende resultaten zal de Jaguar alsnog het Blancpain GT Series Endurance Cup seizoen volmaken.
De zelf-ontwikkelde Zwitserse Jaguar verbaasde vriend en vijand in Monza door zich op de eerste rij te kwalificeren en vervolgens op de vijfde plaats algemeen te finishen. Adrian Zaugg, Alex Fontana en Mikael Grenier staan momenteel derde in de Silver Cup en hopen de huidige trend verder te zetten en zo de wagen een waardig afscheid te geven. Fontana en Grenier staan komend weekend ook aan de start van de Sprint Cup meeting in Misano.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 18 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons