van der Horst

24H Spa: James Baldwin geeft les simracing

James Baldwin
James Baldwin
Aangezien de TotalEnergies 24 Hours of Spa ook onderdeel is van de GT World Challenge Europe Endurance Cup, was er ook de gebruikelijke simrace voor de Pro- en Silver-klasse. Die werd gewonnen door James Baldwin, die met de Garage 59 McLaren de wedstrijd van start tot einde domineerde, voor Nicki Thiim (Beechdean AMR Aston Martin) en Nicklas Nielsen (Iron Lynx Ferrari).
  • St. Paul
Voor wie Baldwin nog niet kent: de Brit maakte zijn debuut in GT-racerij pas in 2020, maar staat vooral gekend als een van de betere simracers. Dat bleek ook gisteren, toen hij vanaf pole van iedereen wegreed naar de overwinning. Hij behaalde daardoor ook de eerste plaats in de Silver-categorie en vijf punten op voor Garage 59. Thiim, ook een zeer goede simracer in zijn vrije tijd, tikte als tweede aan en was de beste deelnemer uit de Pro-klasse, terwijl Nielsen het podium vervolledigde en als tweede geklasseerd werd bij de Pro's.

Ook Dries Vanthoor kwam uit in de virtuele race en was op koers naar een zevende plaats algemeen, tot hij zonder benzine viel in de laatste hectometers. Toch werd hij nog geklasseerd als vijfde in klasse, waardoor hij nog een punt meenam voor Team WRT.

Foto: GT World Challenge Europe



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons