24H Spa: James Calado zet Kaspersky Motorsport Ferrari op pole

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Bij de Super Pole mochten de 20 snelste bolides uit de vorige trainingen het uitvechten over twee ronden voor de eerste plaats op de grid. De Brit James was hierin de beste en in de Kaspersky Motorsport Ferrari klokte hij een ronde in 2:17.390, daarmee was hij 0.057 seconde sneller dan Mirko Bortolotti in de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan. Op de plaatsen drie en vier vinden we telkens een landgenoot terug, Frédéric Vervisch (Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS) liet de derde tijd noteren in 2:17.630 voor Laurens Vanthoor (KUS Team75 Bernhard Porsche 991GT3 R) die 2:17.674.
De top drie van de Super Pole
James Calado: “Ik was totaal verrast met mijn tijd, ik wist dat ik een goede ronde had gereden maar ik had niet verwacht dat die goed genoeg was om de pole te pakken. Sinds wij een nieuw chassis ter beschikking hebben werkt alles perfect op de wagen en zetten wij de ene na andere goede prestatie neer.” Mirko Bortolotti is al heel het weekend snel onderweg en hij klokte al de snelste tijd in de Prequalifying: “Ik reed een perfecte eerste ronde en toen ik over de radio hoorde roepen P1 dacht ik dat ik de pole op zak had en was minder geconcentreerd voor mijn tweede ronde. Maar daarna bleek dat Calado nog iets sneller ging dan ik en was ik de pole kwijt, ik moet Calado feliciteren met zijn prestatie.”

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch is de eerste Belg op de grid en toch is onze landgenoot niet honderd percent tevreden over zijn prestatie: “Ik ben zelden tevreden over mijn prestaties, ik reed een goede ronde maar denk dat ik nog beter kon. Een derde tijd is niet slecht en voor een race over 24 uren is de startpositie van minder belang. Ik kan enkel Calado en Bortolotti feliciteren, zij waren vandaag sneller dan ik, maar de race is nog lang.”

KUS Team75 Bernhard - Porsche 991GT3 R
Jonny Adam reed met de Oman Racing Team Aston Martin exact dezelfde tijd als Laurens Vanthoor, maar gezien hij die na Vanthoor reed kreeg hij de vijfde plaats toebedeeld. Toch kan Adam enkel tevreden zijn want met zijn chrono was hij veruit de snelste rijder uit de Pro-Am klasse. Rene rast zette een tweede Audi van het Audi Sport Team WRT op de zesde plaats met een ronde in 2:17.726. Snelste Mercedes rijder was Franck Perera (Team HTP Motorsport) met de zevende tijd. Een prachtige prestatie leverde Albert Costa die de Emil Frey Jaguar naar een achtste startplaats loodste. De top tien werd afgesloten door Clemens Schmid (ISR Audi R8 LMS) en Lucas Ordonez (Team RJN Nissan).

UPDATE: Later op de avond besloot de racedirectie de snelste tijd van Jonny Adam te schrappen omdat de rijder 4 seconden te laat weg was voor zij Super Pole ronde. De Aston Martin zakt alzo twee plaatsen in het klassement en zal als zevende de start nemen.