van der Horst

24H Spa: Japans team op de grid

Goodsmile Racing- Mercedes-AMG GT3
Goodsmile Racing- Mercedes-AMG GT3
Goodsmile Racing Team Ukyo zal dit jaar aan de start verschijnen van de Total 24 Hours of Spa. Het Japanse team koos de grootste GT3 race ter wereld uit om haar tienjarig bestaan te vieren. Goodsmile Racing zal in Spa een opvallende Mercedes-AMG GT3 inzetten voor onder meer Toyota LMP1-rijder Kamui Kobayashi.
  • Skylimit Events
Het team won afgelopen weekend met Nobuteru Taniguchi en Tatsuya Kataoka nog de GT300-klasse in de openingsmanche van het Japanse Super GT kampioenschap te Okayama. De twee vaste rijders zullen in Spa dus een team vormen met Kobayashi. De Goodsmile Mercedes zal ongetwijfeld opvallen, uithangbord is namelijk de opmerkelijke manga livery op de wagen.

Goodsmile Racing- Mercedes-AMG GT3
Goodsmile Racing- Mercedes-AMG GT3
Het nieuws komt enkele weken nadat SRO bekendmaakte dat het de handen in elkaar slaat met Super GT organisator GT Association om in 2018 een gemeenschappelijke GT3/GT300 race over 10 uur te houden op Suzuka. Verwacht wordt dat de wedstrijd op termijn deel zal gaan uitmaken van de Intercontinental GT Challenge, naast Bathurst, Spa en Laguna Seca.

Foto's: Goodsmile Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op maandag 10 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons