van der Horst

24H Spa: Jens Marquardt: "Veel auto's is geen garantie op succes"

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Jens Marquardt is al enkele jaren actief als hoofd van BMW Motorsport en met de deelname van de Beierse constructeur aan de 24 Hours of Spa kon hij zelf ook niet op het appel ontbreken. Regerend winnaar Rowe Racing heeft opnieuw twee BMW M6 GT3 in de Pro-klasse, terwijl Walkenhorst Motorsport één bolide inzet in Pro-Am en de andere in Am. Alle ogen van BMW zijn dus gericht op Rowe Racing om een gooi te doen naar de zege, onder de rijders zien we daarin ook opnieuw onze landgenoot Maxime Martin.
Jens Marquardt
Jens Marquardt
"Het huidige deelnemersveld hier in Spa is het sterkste in vele jaren", steekt Marquardt van wal. "Over de kwalificaties kan ik eigenlijk kort zijn; we geraakten met de startnummer 98 niet in de top 20 door een technisch probleem en bovendien kon Nick Catsburg geen vrije ronde vinden. Phillip Eng kon echter wel een goede plek veroveren in de andere bolide. Ik denk dat we een goed 'package' hebben voor hier."

"We hebben slechts twee auto's in Pro, andere merken hebben er inderdaad meer, maar ik zie dit zeker niet als een nadeel. Veel auto's hebben is geen garantie op succes, het is mijns inziens beter om je volledig te concentreren op twee wagens. De sleutel tot succes hier is met een goed gebalanceerd pakket komen en ook met goede, snelle piloten die met hun verstand rijden."

Foto's: Arne Simons & DTM  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons