van der Horst

24H Spa: José Farasyn: "Als we uit de problemen blijven, is mooi resultaat mogelijk"

Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
Nadat Aston Martin Brussels Racing de voorbije jaren niet aan de start stond van de 24 Hours of Spa, kon het team rond José Farasyn ditmaal de puzzelstukjes wel in elkaar laten passen. Bovendien staat de tricolore Aston Martin V12 Vantage GT3 ditmaal aan de start dankzij de steun van enkele opvallende Belgische namen, met naast de Jan Vertongen Foundation nota bene het kabinet van de Eerste Minister zelf.
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
"Ik ben zeer blij dat het eindelijk gelukt is om de nodige fondsen te vinden om hier aan de start te staan", vertelt José Farasyn aan Autosport.be in de paddock van Spa-Francorchamps. "Bovendien is het enorm leuk om iemand als Jan Vertongen, nota bena zelf een grote Aston Martin-adept, in onze rangen te hebben. Via zijn Foundation kunnen we kansarme kinderen de dag van hun leven bezorgen. Bovendien past zo'n merk zeer goed op onze Belgisch-getinte wagen. Het maakte de gesprekken rond het 'Belgium, uniquely fenomal'-concept van het kabinet van de Eerste Minister eveneens eenvoudiger. Dat project tracht alle aantrekkingspolen van België onder de aandacht te brengen, en de autosport is er daar één van."

R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage vs. Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage vs. Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage
"We hebben hier in Spa vanzelfsprekend geen wagen met een Pro-bemanning, maar ik denk dat we toch wel ons mannetje kunnen staan in het Pro Am-veld ten opzichte van een tiental directe tegenstanders. We hebben op de wagen enkele updates tegenover vorig jaar, maar tenopzichte van R-Motorsport Aston Martin missen we wel wat componenten. Zij hebben een nieuwe motor, maar dat geeft eigenlijk maar 2 pk verschil. Het koppel is identiek. De ophanging is wel gevoelig anders, steviger, en dat maakt dat wij iets properder moeten rijden. Dat sluit echter goed aan bij de rijstijl van onze rijders, dus we hebben er alle vertrouwen in."

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons