van der Horst

24H Spa: Kaspersky Ferrari out na contact met Mercedes

AKKA ASP vs. Kaspersky Motorsport - Mercedes-AMG GT3 vs. Ferrari 488 GT3
AKKA ASP vs. Kaspersky Motorsport - Mercedes-AMG GT3 vs. Ferrari 488 GT3
De Kaspersky Motorsport Ferrari 488 GT3, tot dusver een van de smaakmakers in 24 uren van Spa, heeft het strijdtoneel bij het ochtendgloren moeten verlaten. Na een lange neutralisatie voor een incident tussen de Lamborghini #77 en Ferrari #11, kwam het bij de herstart omstreeks zes uur tot een contact tussen de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #90 en de Ferrari in La Source. De Mercedes, die op dat moment in tweede positie lag, probeerde de Kaspersky bolide op een ronde te zetten, maar een strijdvaardige Marco Cioci deed de deur te laat dicht en liep zo rechtsvoor schade op.
Cioci zette zijn weg verder maar kon zijn wagen niet meer onder controle houden bij het aansnijden van Eau Rouge. De #50 vloog vervolgens tegen gematigde snelheid in de bandenmuur op de Raidillon, over and out dus. De wedstrijdleiding besloot geen actie te ondernemen, aangezien Cioci reeds uit de wedstrijd lag.



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons