van der Horst

24H Spa: Ken de verschillende categorieën

24 Hours of Spa 2023
24 Hours of Spa 2023
Het is soms moeilijk om volgen wat nu de rijdersbezetting mag zijn binnen ieder van de vijf categorieën die er zijn bij de 24 Hours Spa. Hierbij geven we een eenvoudig overzicht.
De Pro klasse: De meest competitieve klasse waarin zich waarschijnlijk de latere winnaar zich bevindt. Dus bestaat uit een team van drie zuiver professionele rijders wat betekent die Platinium of Gold staan geklasseerd. In Spa telt die klasse 20 wagens.

De Pro-Am Cup: Mix van twee professionele rijders (Platinium of Gold) met twee amateurs (Bronze). Elf wagens staan er in die klasse aan de start.

De Gold Cup: Twee of drie Gold geklasseerde rijders samen met één Silver geklasseerde rijder (niet proffesionele rijder). Deze laatste moet minimum vier uren achter het stuur zitten. Die klasse telt slechts zeven wagens.
 
De Silver Cup: Alle piloten moeten een Silver (niet professionele rijder) categorisatie hebben. Er staan tien wagens ingeschreven in de klasse.

De Bronze Cup: Een mix van een professionele rijder (platinium of Gold), een of twee Silver geklasseerde rijders met een Bronze rijder (amateur). Die Bronze rijder moet minstens acht uren achter het stuur zitten. Dit is de drukst bezette klasse dit jaar met 22 wagens.

Foto: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op woensdag 28 juni 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons