van der Horst

24H Spa: Lamborghini Super Trofeo Europe belooft spektakel te brengen

crash start 2de race 2016 Lamborghini Super Trofeo Spa
crash start 2de race 2016 Lamborghini Super Trofeo Spa
Net als vorig jaar zal de Lamborghini Super Trofeo Europe twee wedstrijden afwerken tijdens het weekend van de 24 Hours of Spa. De Belgische manche is de vierde van zes manches en belooft opnieuw veel spektakel te brengen naar de Ardennen. Temeer daar de strijd voor de titel in alle klasses nog heel open is. De races van de Lamborghini Super Trofeo Europe duren 50 minuten en gaan door op vrijdag om 14u25 en zaterdag om 11u20.
Vito Postiglione - Imperiale Racing
Vito Postiglione - Imperiale Racing
In de PRO klasse leidt momenteel het Italiaans-Venezolaans duo Vito Postiglione/Jonathan Cecotto (Imperiale Racing), zij scoorden drie zeges tot nu toe en hebben negen punten voorsprong op Rik Breukers/Axcil Jefferies (GDL Racing). Met 11 punten achterstand volgen Raphael Abbate/Yuki Nemoto (VS Racing).Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange-Pieter Vanneste - Lamborghini Super Trofeo
Bij de PRO-AM’s staat Kikko Galbiati (Antonelli Motorsport) alleen op kop in de puntenstand, hij deelt dit weekend zijn wagen met Davide Roda. De Italiaan wordt op de hielen gezeten door het duo Christopher Dreyspring/Liang Jiatong (VS Racing), die slechts acht punten achterstand tellen. Niels Lagrange en Pieter Vanneste die bezig zijn aan hun eerste seizoen in de Super Trofeo, presteerden tot hier toe meer dan behoorlijk. Zij prijken met hun door Leipert ingezette bolide momenteel op de vierde plaats in de PRO-AM klasse op slechts acht punten van de als derde geklasseerde Shota Abkhazava en Kelvin Snoeks. Het door Chrisal gesponsorde duo zal op eigen bodem alles op alles zetten om de klassezege van Silverstone te herhalen.

Van der Horst Motorsport - Blancpain Lamborghini Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Blancpain Lamborghini Super Trofeo
In de AM klasse hebben Andrej Lewandowski/Teodor Myszkowski (VS Racing) na vier zeges in zes wedstrijden een comfortabele voorsprong uitgebouwd op Raffaele Giannoni (Automobile Tricolore), maar de Italiaan zal er alles aan doen om zijn achterstand te reduceren. De Lamborghini Cup klasse kende het grootst aantal verschillende winnaars tot nu toe en het is onze noorderbuur Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) die voorlopig de debatten leidt, hij telt 12 eenheden meer dan zijn teamgenoot William Van Deyzen (Van der Horst Motorsport).

De twee kwalificatiesessies over 20 minuten vinden vrijdag morgen plaats waarna later op de dag de eerste race betwist wordt. Een tweede race staat geprogrammeerd op zaterdag net voor de middag.

Foto's: Racing International Photograhy, Arne Simons & Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 26 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons