van der Horst

24H Spa: Gerard Van der Horst houdt goede vorm aan

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Donderdag stonden er voor de deelnemers aan de Lamborghini Super Trofeo Europe twee collectieve testen op het programma. Vito Postiglione (Imperiale Racing) zette de snelste tijd neer in de eerste sessie en herhaalde die prestatie later op de dag in de tweede vrije testsessie. Gerard Van der Horst (Van der Horst Motorsport) voerde tweemaal het klassement in de Lamborghini Cup aan.
Vito Postiglione - Imperiale Racing
Vito Postiglione - Imperiale Racing
Met een ronde in 2:21.927 klokte Vito Postiglione de snelste tijd in de eerste collectieve testsessie, daarmee was hij 0.326 seconde sneller dan Dennis Lind (Target Racing) en 0.525 seconde dan Roberto Agostini (Antonelli Racing). Postiglione komt uit in de PRO categorie, de twee andere wagens in de PRO-AM. Snelste in de AM klasse was MacBeth in de wagen van VS Racing. Gerard Van der Horst blijft scoren in de Lamborghini Cup klasse, waar hij weer de snelste bleek. De Nederlander ging ruimschoots Mike Hesse (Konrad Motorsport) en William van Deyzen (Van der Horst Motorsport) vooraf. Niels Lagrange raakte van de baan met de Chrisal Leipert Lamborghini waarbij de voorzijde van de wagen schade opliep, verder dan een 23ste tijd kwam onze landgenoot niet.

Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
Chrisal Leipert Motorsport - Lamborghini Huracán
De Huracan van Lagrange geraakte opgelapt voor de tweede sessie en de wagen schoof in de rangschikking op naar plaats zestien. Postiglione was opnieuw de snelste man op de piste; nu met een ronde in 2:21.884. Ditmaal ging hij Luca Rettenbacher (MSG Motorsport) en Daniel Zampieri Antonelli Motorsport) vooraf. Deze laatste ging op het einde van de sessie op de Raidillon van de baan waardoor de sessie met code rood diende onderbroken te worden. Andrezj Lewandowski (VS Racing) topte de AM categorie. Gerard Van der Horst was opnieuw de primus in de Lamborghini Cup klasse voor Joseph Collardo (AGS Events) en William van Deyzen.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons