van der Horst

24H Spa: Lamborghini topt vrije training

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan GT3
Onder een zwaar bewolkte hemel ging om 11u50 de vrije training voor de 24H of Spa van start. De deelnemers kregen anderhalf uur om de baan te verkennen en de wagens op punt te stellen. Christian Engelhart was met de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan de snelste man op de piste, met een rondetijd van 2:20.406 was hij net twee tiende seconde sneller dan Daniel Juncadella op de AMG Team Akka ASP Mercedes #88. Mercedes deed het goed tijdens de training want ook de plaatsen drie tot en met vijf gingen naar een wagen van het merk met de ster.
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Franck Perera zette de HTP Motorsport Mercedes AMG op de derde plaats met een tijd van 2:20.935, gevolgd door de AKKA ASP rijders Michael Meadows en Alex Fontana. Alexander Mattschull stuurde de Rinaldi Racing Ferrari 488 naar een zesde tijd voor Kevin Estre, die de Porsche die hij deelt met ondermeer Laurens Vanthoor naar een zevende tijd reed. Dries Vanthoor was de snelste van de Audi rijders met een achtste tijd voor de wagen #5. De top tien werd afgesloten door Giancarlo Fisichella (Kaspersky Motorsport Ferrari 488) en Alex Buncombe (Motul Team RJN Nissan GTR).

Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Team M-Sport - Bentley Continental GT3
De Bentley van Maxime Soulet sloot de sessie af met een veertiende tijd gerealiseerd door Abril, twee plaatsen voor de Rowe Racing BMW van Maxime Martin. De Spirit of Race Ferrari van Machiels klokte de twintigste tijd en de ABT Bentley van Nico Verdonck de eenendertigste tijd. De Team WRT Audi van Frédéric Vervisch stelde zich tevreden met een 40ste tijd, drie plaatsen verder vinden we de Rinaldi Racing Ferrari 488 van Van Glabeke terug. Drieënzestig wagens namen deel aan de sessie, de twee Porsche 991 Cup sloten de tabellen af met een 62ste chrono voor de “Smurfen” bolide van SpeedLover.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons