van der Horst

24H Spa: Laurens Vanthoor aan de start op fabrieks-Porsche!

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
De geruchten gingen al een half jaar de ronde, maar vandaag werd dan eindelijk officieel bevestigd dat Laurens Vanthoor aan de start zal staan van de 24 Hours of Spa eind volgende maand. Vanthoor zal instappen op een Porsche 911 GT3-R van Team 75 Bernhard, het team van Timo Bernhard - recent samen met Brendon Hartley en Earl Bamber nog winnaar in de 24 Heures du Mans. De Fransman Kévin Estre en de Deen Michael Christensen zullen de teamgenoten van Vanthoor zijn in de jacht op niets minder dan de algemene zege!
De Porsche 911 van Vanthoor/Estre/Christensen komt vanzelfsprekend uit in de Pro-categorie. Daarnaast schuift Herberth Motorsport ook twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 naar voor in de Pro-Am-klasse. Deze laatste bolides worden bemand door fabriekspiloot Sven Müller, Porsche-Youngster Mathieu Jaminet en Am's Daniel Allemann en Ralf Bohn. De zusterwagen krijgt een volledig Duitse bezetting met Alfred en Robert Renauer, Jürgen Häring en Marc Lieb. Deze laatste won de Ardeense etmaalrace in het verleden, namelijk in 2003 toen zware regenval de NGT-Porsches in het voordeel bracht ten opzichte van de snellere GT's.

Foto: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 30 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons