van der Horst

24H Spa: Laurens Vanthoor en Maxime Martin met KCMG Porsche

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Op anderhalve maand van de start van de Totalenergies 24 Hours of Spa beginnen er mondjesmaat wat meer en meer teams hun rijdersbezetting bekend te maken. Vandaag deed KCMG dit ook. Het Aziatische team komt namelijk aan de start en zal met Laurens Vanthoor en Nick Tandy twee van de drie winnaars van vorig jaar in haar rangen tellen. Geen Earl Bamber ditmaal als derde rijder, maar een tweede Belg met Maxime Martin.
KCMG - Porsche 911 GT3 R
KCMG - Porsche 911 GT3 R
Voor een tweede maal op rij krijgt KCMG uittredende winnaars in hun rijdersopstelling, nadat zij vorig jaar al met het winnende trio van 2019 de jacht op de winst mochten inzetten. Nu krijgen Laurens Vanthoor en Nick Tandy hun kans om hun titel te verdedigen, maar ditmaal met Maxime Martin als derde rijder. Na zijn winst in 2016 met de BMW trok Martin naar Aston Martin, maar de laatste twee jaar bestuurd hij al geregeld een Porsche op de Nordschleiffe, zoals ook twee weekends geleden tijdens de 24 Uren van de Nürburgring.

De tweede wagen van het team zal door Josh Burdon, Alexandre Imperatori en Edoardo Liberati bestuurd worden. Het trio is al een tijdje klant bij het team, zelfs nog in de dagen dat de Nissan GT-R Nismo GT3 nog de wagenkeuze was. Beide wagens zullen uitkomen in de Pro-Cup.

Foto's: Georges de Coster - KCMG



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons