van der Horst

24H Spa: Laurens Vanthoor: "Ik wou van een brug springen"

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Met een - ietwat onverwachte - zege in de 24 Hours of Spa, maakte Laurens Vanthoor een einde aan de pechreeks die hem nu al maanden achtervolgt. Het is bovendien een knappe bekroning op een verder opvallend mager seizoen en de Limburgse Porsche-fabrieksrijder toonde zich dan ook opgelucht met een zege zes jaar na zijn laatste triomf in de grootste etmaalrace voor GT3's.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Toen ik op één ronde van het einde informatie kreeg over problemen aan de auto, wou ik van een brug springen. Zodra we dan toch als winaars over de meet kwamen, kon ik mijn tranen niet meer bedwingen. Ons IMSA-programma in de Verenigde Staten stopt aan het einde van het jaar en we hebben dit seizoen al zoveel pech gekend tijdens de races... Dat begon echt door te wegen. Deze overwinning doet dat echter allemaal vergeten en mijn respect voor Nick is alleen maar groter geworden na deze wedstrijd."

Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Rowe Racing - Porsche 911 GT3 R
Ook Vanthoors Nieuw-Zeelandse teamgenoot Earl Bamber loofde zijn team. "In de aanloop naar de wedstrijd waren we zeker niet de snelste, maar enkele strategisch juiste beslissingen tijdens de neutralisaties zorgden er wel voor dat we 's nachts al enkele keren van de leiding konden proeven. Het was echt perfect teamwerk en dat met een auto waarvan ik niet denk dat hij de snelste was."

Foto's: Georges De Coster & SRODit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op zondag 25 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons