van der Horst

24H Spa: Laurens Vanthoor snelste in vrije training

KÜS Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor heeft de eerste en enige vrije training voor de 71e editie van de Total 24 Hours of Spa getopt. Onze landgenoot zette helemaal op het einde van de 90 minuten durende sessie een 2:20.098 op de tabellen in de KÜS Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R die hij deelt met Earl Bamber en Timo Bernhard. De chrono's bleven wel ruim een seconde boven het tempo van de testdagen. De sessie werd eenmaal onderbroken met rood voor een crash van Salih Yoluc (Oman Racing TF Sport #97). De rijder was OK maar de Aston Martin Vantage GT3 liep aanzienlijke schade op aan de voorzijde na een contact met de muur bij het uitkomen van de Raidillon.
Oman Racing TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Oman Racing TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Amper acht wagens zette een tijd neer binnen dezelfde seconde. De R-Motorsport Aston Martin #62 van Maxime Martin klokte als tweede af, voor een gelijkaardig exemplaar van Garage 59 #59. De Aston die de rode vlag veroorzaakte eindigde de sessie alsnog op de zesde op plek. De Bentley #108 van Maxime Soulet realiseerde de achtste tijd.Laurens & Dries Vanthoor
Laurens & Dries Vanthoor
Laurens Vanthoor: "We hebben enkele dingen uitgeprobeerd als voorbereiding op de kwalificatie. Ikzelf heb de snelste tijd gereden, dat was overigens op nieuwe banden. De Balance of Performance kan nog aangepast worden tijdens het weekend maar daar rijden we niet mee in ons achterhoofd. Als dat gebeurd kunnen we er toch niets aan veranderen."

--- UITSLAG VRIJE TRAINING TOTAL 24 HOURS OF SPA ---

Foto's: Geert Franquet & Fred Vautier & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons