van der Horst

24H Spa: Louis Machiels viseert de zege

Dit weekend beleeft Spa-Francorchamps de 71ste editie van de grootste GT-race ter wereld: de Total 24 Hours of Spa. Meer dan 70 GT3’s worden zaterdag om 16u30 verwacht aan de start van deze mythische uithoudingswedstrijd tussen de grootste en meest prestigieuze automerken ter wereld. Uiteraard ontbreekt Ferrari niet op de deelnemerslijst en in de #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 zien we Louis Machiels, Andrea Bertolini, Niek Hommerson en Toni Vilander. De Fin Vilander vervoegt het trio dat de leiding heeft in het Blancpain GT Pro/Am kampioenschap, na onder meer een zege in de uithoudingsrace van Silverstone en de sprintrace van Misano. Het spreekt dan ook voor zich dat het kwartet niets minder dan de zege in de Belgische Ardennen ambieert, uiteraard in de Pro/Am-categorie, maar ook algemeen willen ze zo goed mogelijk scoren.
Louis Machiels won de Pro/Am-categorie van de Blancpain GT Series in het verleden al tweemaal en hij behaalde met Niek Hommerson en Ferrari ook al tweemaal de overwinning in de categorie van de Total 24 Hours of Spa. De Limburgse racende ondernemer komt naar de 71ste editie van de wedstrijd als leider in de categorie Pro/Am van het grootste GT-kampioenschap van de wereld.
 
Louis Machiels: “Ik ben enorm gemotiveerd, want we staan inderdaad aan de leiding van het kampioenschap, ex-aequo met de Fransman Jim Pla, en het spreekt voor zich dat we er alles aan gaan doen om de basis te leggen voor een derde titel. Uiteraard volgen er na Spa nog wedstrijden, één lange race en twee sprintweekends, maar hier goed scoren is uiteraard zeer belangrijk in de optiek van het kampioenschap. Bovendien kan een goed resultaat hier ook synoniem staan voor een zege… We wonnen hier al eerder tweemaal en uiteraard zou een derde overwinning zeer mooi zijn. Om dat te doen moet alles perfect lopen, de auto moet top zijn, de strategie moet kloppen, het team moet foutloos werken en de rijders moeten echt aan 101% hun opdracht uitvoeren. In alle opzichten heb ik met onze Ferrari, het team van AF Corse en mijn teamgenoten vertrouwen in een goede afloop. Alleen een beetje geluk, daar kan je vooraf geen kruisje bij zetten.”
 
De vierde rijder van het team, normaal voor een uithoudingsrace zoals de Total 24 Hours of Spa, is de Fin Toni Vilander. Vilander is een echte pur sang Ferrari-racer en beschikt over een indrukwekkend palmares. Zo won hij met Ferrari tweemaal de 24 Uur van Le Mans in de GT-klasse en win hij ook nog twee keer het FIA GT Championship voor dezelfde constructeur. In 2014 schreef hij dan de wereldtitel GT in het WK Uithouding op zijn naam.
 
Louis Machiels: “Met mijn vaste maten Andrea Bertolini en Niek Hommerson zijn er uiteraard bij en samen met Tino Vilander, hebben wij inderdaad een team dat ambitie mag koesteren. Ik ben trouwens ook enorm onder de indruk van de groei van dit evenement, de organisatie SRO mag daar bijzonder trots op zijn!”
 
Persbericht Louis MachielsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op woensdag 24 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons