van der Horst

24H Spa: Maserati stelt MC20 GT2 voor

Maserati MC20 GT2
Maserati MC20 GT2
Vrijdag op de middag stelde Maserati zijn nieuwe MC20 GT2 voor in de paddock van het circuit van Spa-Francorchamps. Die wagen moet het beroemde Italiaanse merk terugbrengen naar het circuit en mag gezien worden als de waardige opvolger van de MC12 GT1 die de 24 hours of Spa verschillende malen won tussen 2005 en 2010. Autosport was aanwezig op de presentatie en kon spreken met oud-winnaar en testpiloot Andrea Bertolini.
Presentatie Maserati MC20 GT2
Presentatie Maserati MC20 GT2
Even na 12 uur werd het doek gehaald van de Maserati MC20 GT2 en de wagen maakte in zijn mooie blauwe livery direct indruk. De MC20 GT2 straalt kracht uit met zijn grote achtervleugel en imposante luchthapper op het dak. De V6 Nettuno motor levert meer dan 621 pk/463 kW. Nog voor het einde van het jaar zal de wagen deelnemen aan de laatste manches van de GT2 European Series en in 2024 wordt de wagen beschikbaar gesteld aan privéteams die de MC20 willen inzetten in de GT2 European Series of andere kampioenschappen.

Andrea Bertolini (links)
Andrea Bertolini (links)
Oud-winnaar van de 24 Hours of Spa met de MC12 GT1 Andrea Bertolini woonde de presentatie bij en was duidelijk in zijn nopjes. “De wagen oogt niet alleen fantastisch maar rijdt ook fantastisch”, wist de Italiaanse piloot ons te vertellen, de motor is zeer krachtig maar die kracht komt zeer geleidelijk en rechtlijnig wat ervoor zorgt voor dat amateur piloten toch gemakkelijk de wagen kunnen beheersen. Tevens is de wegligging ook impressionant”.

Maserati MC20 GT2
Maserati MC20 GT2
Bertolini voegde er aan toe: “Ik begon met het testen op de simulator alvorens over te stappen op de echte wagen en wat opviel was dat ik mij onmiddellijk thuis voelde in de bolide, het gevoel in de simulator en de echte wagen was bijna identiek, wat bewijst dat we goed werk afleverden. Dat bespaarde ons ook veel tijd bij het verder ontwikkelen van de MC20 GT2. Ik was ook zeer ontroerd toen ik de wagen voor het eerst zag, zeker dat hij het nummer 1 droeg, dat bracht mij terug naar de mooie tijden met de MC12 GT1. Ondertussen heb ik al verschillende testsessies afgewerkt met de wagen, de laatste op het circuit van Varano.”
 
Zaterdag voor de start van de 24 Hours zal Bertolini met de wagen een demonstratieronde afleggen op het circuit.

Foto's: Niels Vaeck  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons