van der Horst

24H Spa: Mikel Azcona dominant in eerste TCR Europe-race

Start TCR Europe Race 1
Start TCR Europe Race 1
Mikel Azcona (Volcano Motorsport Cupra) heeft vrijdag op Spa-Francorchamps de eerste race gewonnen voor de TCR Europe. Azcona startte als derde maar al in de eerste bocht ging hij voorbij de van op de pole vertrokken Felice Jelmini (Sébastien Loeb Racing Hyundai i30 N) en reed daarna zonder omzien naar de zege. Nicolas Baert (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) vertrok als zesde en bezette ook die plaats aan de meet.
  • STX Motorhomes
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Azcona werd dus niet bedreigd en haalde het van Mehdi Bennani (Sébastien Loeb Racing Hyundai i30 N) met 2.605 seconde voorsprong, niettegenstaande de race diende geneutraliseerd te worden nadat verschillende wagens op elkaar inreden. Felice Jelmini eindigde op de derde plaats voor teamgenoot Sami Taoufik. Franco Girolami (PSS Racing Honda Civic) wist nog als vijfde te eindigen niettegenstaande een excursie in de grindbak in de laatste ronde, hij wist nog net Nicolas Baert achter zich te houden. Teddy Clairet (Peugeot) pakte de zevende plaats gevolgd voor Niels Langeveld (Sébastien Loeb Racing Hyundai) en Isidro Callejas (Brutal Fish Racing Honda). Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) sloot de top tien af.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op vrijdag 30 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons