van der Horst

24H Spa: Na 12H: Grasser Lamborghini voert veld aan na regenbui

GRT Lamborghini Huracan GT3 #63
GRT Lamborghini Huracan GT3 #63
De Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli leidt na 12 uur wedstrijd de 24 Hours of Spa. De groene stier kende halfweg de race een voorsprong van 13 seconden op de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 van Fabian Schiller, Edward Sandström en Dominik Baumann. De rangorde werd in het twaalfde uur overhoop gegooid toen de regen haar opwachting maakte in Francorchamps.
De Kaspersky Motorsport Ferrari 488 GT3 van het trio Fisichella, Cioci en Calado was in de vroege uren vaak de snelste wagen op de baan en voerde tot de regen arriveerde het veld aan. Ook Frédéric Vervisch zette een uitermate sterke stint neer met de WRT Audi R8 LMS #2 en was de enige die de het tempo van Russische Ferrari kon volgen. Het hemelwater zorgde echter voor de nodige chaos en uiteenlopende strategieën.

Zowel de Kaspersky Ferrari als de Grasser Lamborghini waren een van de weinige wagens die het aandurfden om op slicks hun weg verder te zetten. Naar goede gewoonte was het circuit niet overal even nat en dus bleef het nadeel voor de lefgozers beperkt en kon dat in zekere mate worden teruggewonnen door een pitstop uit te sparen. Bovendien speelde de inplanning van de verplichte en vijf-minuten durende "technical stop" (wisselen van de remmen) een cruciale rol.

WRT was een van de eerste teams om de klus te klaren, terwijl GRT en Kaspersky dat voornamelijk uitstelden om zoveel mogelijk punten te scoren na 12 uren wedstrijd. Bortolotti en Engelhart slaagden in hun opzet en beschikken nu over een voorsprong van 15 punten op Vince Abril, die met de Bentley Continental GT3 #8 in vijfde stelling lag.

--- STAND NA 12H ---

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 30 juli 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons